Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση

Θέματα

Giveaway of the Day

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Είμαι απόφοιτος του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του ίδιου τομέα της σχολής με το θέμα της διπλωματικής μου εργασίας να παραγματεύεται το έργο "Περὶ παίδων ἀγωγῆς" του Πλουτάρχου. Είμαι υποψήφια διδάκτωρ του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας του Δ. Π. Θ. Με ενδιαφέρουν αρκετά θέματα διδακτικής μεθοδολογίας και μελέτες περιπτώσεων. Το 2009 διορίστηκα μέσω Ασεπ και δίδαξα στο ΓΕΛ Αρχαγγέλου Ρόδου για δύο χρόνια. Από το σχολικό έτος 2011-12 υπηρετώ στο ΓΕΛ Λιμένα, στην γενέτειρά μου, την Θάσο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

10η Δεκέμβρη: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Διακιωμάτων



Στις 10 Δεκεμβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Άν και δυστυχώς οι συνεχείς παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο και συναφή απαράδεκτα φαινόμενα όπως η διάκριση σε βάρος της γυναίκας, ο πάσης φύσης ρατσισμός, η διακριτική μεταχείριση, η διαφθορά, η εκμετάλλευση της παιδικής εργασίας, οι δια της βίας εξαφανίσεις προσώπων (αγνοούμενα πρόσωπα), η διακίνηση γυναικών που εξωθούνται προς την πορνεία, η βία στην οικογένεια, οι ένοπλες επεμβάσεις και εισβολές κρατών σε άλλα κράτη, ο εσωτερικός εκτοπισμός, οι γενοκτονίες, η χρήση βασανιστηρίων κ.α.  αποδυκνείουν ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη μπροστά μας για να φθάσουμε στο ιδεατό επίπεδο προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η 10η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, λόγω του ότι ακριβώς εκείνη τη μέρα, το 1948, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθετούσε την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η Διακήρυξη αυτή, που υιοθετήθηκε από πάμπολλα κράτη της εποχής, τα οποία πρέπει να σημειωθεί ότι είχαν πολλές διαφορές μεταξύ τους όσον αφορά την κοινωνική και οικονομική τους οργάνωση, αντικατόπτριζε την τάση της διεθνούς κοινωνίας να προχωρήσει επιτέλους, σε ουσιαστική έννομη προστασία, της μέχρι εκείνη την περίοδο ύπαρξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απλά ως φιλοσοφικής κατασκευής.  Με την Οικουμενική Διακήρυξη, καταγράφηκε και αναγνωρίστηκε μία πληθώρα δικαιωμάτων, όπως, ανάμεσα σε άλλα, το δικαίωμα ζωής, η απαγόρευση των διακρίσεων, η απαγόρευση της δουλείας, η απαγόρευση των βασανιστηρίων, το τεκμήριο αθωότητας.
Είναι ευκαιρία λοιπόν σήμερα να θυμηθούμε τα βασικά μας δικαιώματα... Παρακολουθήστε τα βίντεο που ακολουθούν!!

Δικαίωμα ισότητας






Όχι στις διακρίσεις


Δικαίωμα στη Ζωή


Όχι στη σκλαβιά


Όχι στα βασανιστήρια


Δικαίωμα στην ελέυθερη έκφραση


Ό καθένας είναι αθώος μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο


Δικαίωμα στην εθνική ταυτότητα


Δικαίωμα στην προστασία της ιδιωτικής μας ζωής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου