Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση

Θέματα

Giveaway of the Day

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Είμαι απόφοιτος του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του ίδιου τομέα της σχολής με το θέμα της διπλωματικής μου εργασίας να παραγματεύεται το έργο "Περὶ παίδων ἀγωγῆς" του Πλουτάρχου. Είμαι υποψήφια διδάκτωρ του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας του Δ. Π. Θ. Με ενδιαφέρουν αρκετά θέματα διδακτικής μεθοδολογίας και μελέτες περιπτώσεων. Το 2009 διορίστηκα μέσω Ασεπ και δίδαξα στο ΓΕΛ Αρχαγγέλου Ρόδου για δύο χρόνια. Από το σχολικό έτος 2011-12 υπηρετώ στο ΓΕΛ Λιμένα, στην γενέτειρά μου, την Θάσο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΑ ΚΟΛΑΖ, INTERACTIVE POSTERS ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τα σχολικά προγράμματα όπως και πολλές από τις σχολικές εργασίες θα ήταν καλό να τελειώνουν με κάποιες δημιουργικές εργασίες. Με τη δημιουργία οποιουδήποτε τύπου “κειμένου”, οι μαθητές μπορούν να αποτυπώσουν την εμπειρία και τις γνώσεις που αποκόμισαν, αλλά και τα συναισθήματα που τους δημιουργήθηκαν και θα ήθελαν να εκφράσουν. Τα πολυμεσικά και υπερμεσικά κείμενα οποιουδήποτε τύπου μπορούν να αποτελέσουν πρόσφορο έδαφος για να εκφραστεί η δημιουργικότητα των μαθητών. Με στόχο να ξεπεραστούν οι απαιτήσεις για το εξειδικευμένο λογισμικό που θα ήταν απαραίτητο για κάτι τέτοιο, υπάρχουν πια αρκετές διαδικτυακές εφαρμογές, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να συνθέσει αρχεία που μπορεί να περιέχουν κείμενο, εικόνα, βίντεο, ήχο και να δημιουργούνται δίχως ιδιαίτερη τεχνική εμπειρία.

Στον ιστότοπο Vuvox.com, για παράδειγμα, μπορείτε με μια απλή εγγραφή να δημιουργήσετε τέτοιου είδους εφαρμογές. Mε την επιλογή express μπορείτε να διαμορφώσετε παρουσιάσεις μέσα από εικόνες που βρίσκονται στον παγκόσμιο ιστό. Αν πάλι επιλέξετε τη δημιουγία ενός collage, μπορείτε να το συνθέσετε με εικόνες, ήχους και βίντεο που θα αναζητήσετε στα ατομικά σας αρχεία στον υπολογιστή σας ή στο διαδίκτυο. Και στις δύο περιπτώσεις σας δίδεται ο κώδικας για να αναρτήσετε τις δημιουργίες σας στο προσωπικό σας ιστολόγιο ή ιστοσελίδα.
Aνάλογου τύπου αρχεία, με τη μορφή των interactive posters, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε στο Glogster EDU ή σε αντίστοιχου τύπου ιστοτόπους που, επιπλέον, αναπτύσσουν την κοινωνική δικτύωση. Δείτε το παράδειγμα μιας ανάρτησης για τους αρχαιοελληνικούς θεούς
Για εφαρμογές για την ιστορία προσφέρεται επίσης ο ιστότοπος xTimeline που διαθέτει ειδική κατηγορία για τη δημιουργία ιστορικών χρονογραμμών. Δείτε ένα παράδειγμα στα αγγλικά για τη βιογραφία του Μ. Αλεξάνδρου.
Πηγή: http://blogs.sch.gr/annboukou



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου