Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση

Θέματα

Giveaway of the Day

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Είμαι απόφοιτος του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του ίδιου τομέα της σχολής με το θέμα της διπλωματικής μου εργασίας να παραγματεύεται το έργο "Περὶ παίδων ἀγωγῆς" του Πλουτάρχου. Είμαι υποψήφια διδάκτωρ του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας του Δ. Π. Θ. Με ενδιαφέρουν αρκετά θέματα διδακτικής μεθοδολογίας και μελέτες περιπτώσεων. Το 2009 διορίστηκα μέσω Ασεπ και δίδαξα στο ΓΕΛ Αρχαγγέλου Ρόδου για δύο χρόνια. Από το σχολικό έτος 2011-12 υπηρετώ στο ΓΕΛ Λιμένα, στην γενέτειρά μου, την Θάσο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ημερίδα για τη διδασκαλία των λατινικών από το "Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Τρικάλων"

Είναι γνωστό οτι η διδασκαλία των λατινικών αποτελεί αγκάθι τόσο για τον εκπαιδευτικό όσο και για τους μαθητές. Το μάθημα προβάλλεται συχνά ως αναγκαίο κακό:ο χρόνος ποτέ δεν είναι επαρκής, οι εξετάσεις ζητούν συγκεκριμένα πράγματα και δεν αφήνουν περιθώρια για οτιδήποτε θα βοηθούσε τους μαθητές να απολαύσουν τις λειτουργίες της γλώσσας. Στην ημερίδα έγιναν προτάσεις αναβάθμισης του μαθήτος, γιατί όχι ακόμα και με την χρήση νέων τεχνολογιών.
Εισηγητές ήταν οι κύριοι Θ. Παπαγγελής και Β. Φυντίκογλου (είχα την τύχη και τιμή να παρακολουθώ μαθήματά τους στο πανεπιστήμιο) από τον τομέα κλασικών σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο αξιόλογος φιλόλογος Σπ. Βλίωρας, ο οποίος και διαχειρίζεται έναν εξαιρετικό φιλολογικό ιστοτόπο (www.vlioras.gr), από τον οποίο και άντλησα το υλικό της ημερίδας.

* εντύπωση προκαλεί το μαθητικό συγκρότημα στο τελευταίο βιντεάκι που παίζει το γνωστό Smoke on the water των Deep purple στα Λατινικα!!!!!!!! (Fumus in aqua!!!)

Εισηγήσεις:
* Σπυρίδων Βλιώρας, Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Θέμα: «Διδακτική πρόταση: διδασκαλία μιας ενότητας του σχολικού βιβλίου με τη χρήση του διαδικτύου»
* Βασίλειος Φυντίκογλου, Επίκουρος Καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Θέμα: «Περί της διδασκαλίας της λατινικής γλώσσας: η παθολογία του μαθήματος και κάποιες αναθεωρητικές σκέψεις»
* Θεόδωρος Παπαγγελής, Καθηγητής της Λατινικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης & διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Cambridge. Θέμα: «Λατινικά στο σχολείο: ένα ζήτημα αρχαιογνωσίας και αυτογνωσίας»

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ τις εισηγήσεις αναλυτικά

Eπίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε video από την ημερίδα



















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου